Heb jij je ooit afgevraagd waar al het water uit de IJssel vandaan komt? In deze workshop ervaar je de waterkringloop op een bijzondere manier.

De belangrijkste voedingsbron van de IJssel is regen en smeltwater. Vanuit de bergen stroomt de rivier verder richting zee. Je hebt er misschien nooit bij stil gestaan, maar thema’s als ijs, smelten, stromen, verdampen, regenen etc. zijn perfecte bewegingswoorden voor een hoop dansplezier.

“In het kader van de Veldtocht Olst-Wijhe (2017) ontwikkelde ik 3 verschillende workshops voor respectievelijk onder-, midden- en bovenbouw. Alle workshops werden afgesloten met de ‘IJsseldans’. Het is al een feest als de hele school danst, maar het werd een waar festijn toen álle scholen uit de gemeente Olst-Wijhe met elkaar de dansvloer deelden…” -Benno Hübner

De workshop ‘IJssel: de gedanste waterkringloop’ past natuurlijk ook bij het thema water of als onderdeel van de 4 elementen.

Disciplines: Dans,
Doelgroep: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Speciaal onderwijs
Soort activiteit: Maatwerk
Groepsgrootte: Maximaal 18
Duur: 45 minuten
Frequentie: In overleg met de school
Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag de hele dag
Locatie: Op school
Kosten:  €60,00 per workshop
Bijzonderheden: De workshop vindt op school plaats, in een leeg lokaal (speellokaal), vrij van obstakels en is ruim genoeg om met een groep kinderen te kunnen dansen. Het liefst een gladde vloer (geen tapijt of beton). Een stopcontact voor de geluidsinstallatie.