Hoe zou jij reageren wanneer je na een lange onzekere reis aankomt op een vreemd land met vreemde gebruiken en vreemde mensen, vreemde specerijen en vreemde taal?

In Scheurbuik en Zeebenen duiken we in op allerlei emoties en verwerkingen. Afscheid, nieuwsgierigheid, heimwee, trots, blijheid: land in zicht! We ontdekken hier de fysieke uitingen op emoties en gaan daarmee aan de slag.

“Het is een opmerkelijke combinatie: Geschiedenisonderwijs en Kunsteducatie gaan hand in hand…” -Benno Hübner

De dag begint met een geschiedenisles van onze vakdocent. Daarna gaan de kinderen aan de slag in dansworkshops en met creatieve verwerkingsopdrachten. Ter afsluiting houden ze een presentatie voor elkaar. De kinderen gaan naar huis met een nieuwe kijk op het geschiedenisthema en zijn geprikkeld en geïnspireerd om meer te doen met hun creativiteit.

 

 

Disciplines: Dans, Erfgoed, Multidisciplinair
Doelgroep: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Soort activiteit: Eenmalig, Lessenreeks, Maatwerk
Groepsgrootte: Maximaal 30 of 60 leerlingen
Duur: In overleg. Onderbouw is meestal een les van 30 – 45 minuten Bovenbouw is meestal een les van 45- 55 minuten
Frequentie: In overleg met de school. Je kunt kiezen voor een ochtend- of dagprogramma.
Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag de hele dag
Locatie: Op school
Kosten: Voor max. 30 lln: ochtendprogramma €480,00 , dagprogramma €780,00 (1 dansdocent + 1 geschiedenisdocent) voor max. 60 lln: ochtendprogramma €880,00 , dagprogramma €1130,00 (2 dansdocenten, 1 geschiedenisdocent)
Bijzonderheden: Afhankelijk van het gekozen programma zijn er minimaal twee locaties nodig: één voor de geschiedenis les en één voor de dansles en voorstelling. De geschiedenisles kan in een ‘normaal’ klaslokaal, de dansles en voorstelling in een speelzaal of aula met liefst een gladde vloer en vrij van obstakels.