De 50 vensters van de canon van Nederland bieden veel aanknopingspunten voor cultuureducatie. Met dit project maken we kinderen nieuwsgierig naar de Nederlandse geschiedenis.

Maar niet alleen op een ‘talige’ manier. Juist door de combinatie van cognitieve en creatieve leerwijzen zal de lesstof beter beklijven. Geschiedenis wordt zo een belevenis met het hele lijf, in plaats van alleen met het hoofd! Niemand vergeet meer wie Rembrandt was, hoe het leven eruit zag in de Gouden Eeuw en wat de Romeinen hier kwamen doen.

“Het is een opmerkelijke combinatie: Geschiedenisonderwijs en Kunsteducatie gaan hand in hand…” -Benno Hübner

De dag begint met een geschiedenisles van onze vakdocent. Daarna gaan de kinderen aan de slag in dansworkshops en met creatieve verwerkingsopdrachten. Ter afsluiting houden ze een presentatie voor elkaar. De kinderen gaan naar huis met een nieuwe kijk op het geschiedenisthema en zijn geprikkeld en geïnspireerd om meer te doen met hun creativiteit.

 

 

Disciplines: Dans, Erfgoed, Multidisciplinair
Doelgroep: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Soort activiteit: Eenmalig, Lessenreeks, Maatwerk
Groepsgrootte: Maximaal 30 of 60 leerlingen
Duur: In overleg. Onderbouw is meestal een les van 30 – 45 minuten Bovenbouw is meestal een les van 45- 55 minuten
Frequentie: In overleg met de school. Je kunt kiezen voor een ochtend- of dagprogramma.
Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag de hele dag
Locatie: Op school
Kosten: Voor max. 30 lln: ochtendprogramma €480,00 , dagprogramma €780,00 (1 dansdocent + 1 geschiedenisdocent) voor max. 60 lln: ochtendprogramma €880,00 , dagprogramma €1130,00 (2 dansdocenten, 1 geschiedenisdocent)
Bijzonderheden: Afhankelijk van het gekozen programma zijn er minimaal twee locaties nodig: één voor de geschiedenis les en één voor de dansles en voorstelling. De geschiedenisles kan in een ‘normaal’ klaslokaal, de dansles en voorstelling in een speelzaal of aula met liefst een gladde vloer en vrij van obstakels.