De IJssel meandert door ons landschap. De weg die het water maakt, is als een choreografie.

Deze les gaat over bewegingspatronen door de ruimte. Hoe verplaats je je, welke route leg je af en hoe snel doe je dat? Na deze workshop krijg je een nieuwe kijk op de wereld en de ruimte om je heen.

“In het kader van de Veldtocht Olst-Wijhe (2017) ontwikkelde ik 3 verschillende workshops voor respectievelijk onder-, midden- en bovenbouw. Alle workshops werden afgesloten met de ‘IJsseldans’. Het is al een feest als de hele school danst, maar het werd een waar festijn toen álle scholen uit de gemeente Olst-Wijhe met elkaar de dansvloer deelden…” -Benno Hübner

De workshop ‘IJssel: de IJssel danst door ons landschap’ past heel goed bij thema’s rond de ruimtelijke oriëntatie en bijvoorbeeld aardrijkskunde. Op dansante wijze gaan we om met begrippen die horen bij positie (in, boven, onder), richting (van, naar, door, rondom) en afstand (dichtbij, veraf).

Disciplines: Dans,
Doelgroep: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Soort activiteit: Maatwerk
Groepsgrootte: Maximaal 18
Duur: 45 minuten
Frequentie: In overleg met de school
Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag de hele dag
Locatie: Op school
Kosten:  €60,00 per workshop
Bijzonderheden: De workshop vindt op school plaats, in een leeg lokaal (speellokaal), vrij van obstakels en is ruim genoeg om met een groep kinderen te kunnen dansen. Het liefst een gladde vloer (geen tapijt of beton). Een stopcontact voor de geluidsinstallatie.